SZC logo

Nógrád Megyei Szakképzési centrum

OM kód: 203048/023 | 2660 Balassagyarmat, Régimalom utca 2.

Intézmény logo

Nógrád Megyei SZC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • Teams
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2022. aug. 31.


Házy Attila

  Milliárdos ipari tanműhely épül Balassagyarmaton

  Bemutatták a balassagyarmati Szondi György Technikum és Szakképző Iskola új tanműhelyének tervét. Fejlesztik többek között az autógyártáshoz kapcsolódó képzéseket, és új gyakorlati oktatóhelyet kap az épületgépészeti oktatás is.

  Milliárdos ipari tanműhely épül Balassagyarmaton

  Csach Gábor Balassagyarmat polgármestere a látványterveket bemutató sajtótájékoztató után az ipolyinfo.com kérdésére azt mondta: büszke arra, hogy a mára már válságos gazdasági helyzetben sikerült meggyőzni a Kormányt az országgyűlési képviselő közreműködésével arról, hogy az oktatás fejlesztése nem állhat le. Csach Gábor úgy fogalmazott: a város és környéke adja Nógrád megye ipari teljesítményének döntő többségét, ezért sem lehetett kérdés, hogy a Szondi fejlesztése a válság ellenére is meg kell valósuljon.

  Balla Mihály országgyűlési képviselő, Gembiczki Ferenc a megyei szakképzési centrum kancellárja és Tanka Ágnes iskolaigazgató az építkezési területen áttekintik a műhely alaprajzait. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

  Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy kemény tárgyalásokon vannak túl, hiszen minden, kormányzati támogatással érintett beruházást felülvizsgálnak Magyarországon. Azt mondta: az alapvető álláspont az volt, hogy a megkezdett fejlesztéseket be kell fejezni, torzók nem maradhatnak. Mint mondta: egyértelművé tették, hogy a balassagyarmati iskola számára elodázhatatlan a gyakorlati képzés korszerűsítése, mert a környező ipari üzemek is egyértelműen kiálltak a szakképzés haladéktalan fejlesztése mellett.

  Madártávlati látványterv a Régimalom utca felől. Balra a Madách Imre Kollégium, jobb oldalon a Szondi iskola meglévő épületei láthatók.

  Piaci igényekre reagálnak a most kezdődő fejlesztéssel – erről már Tanka Ágnes, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző Iskola igazgatója beszélt az ipolyinfo.com-nak. Kifejtette: az iskolában olyan szakember képzés folyik, amelynek a térségben felvevő piaca van, ezt erősítik a megépítendő tanműhellyel is, ahol jó környezetben, korszerű gépeken tanulhatnak a diákok. Hozzátette: számos olyan felnőtt tanulójuk is van, akiknek igényük egy új szakma megszerzése, ezért átképzésre jelentkeznek hozzájuk. Ez is azt támasztja alá, hogy a Szondiban folyó szakképzésekre óriási a kereslet.

  Az új tanműhely látványterve a meglévő műhely felől.

  A tervezett épület 45,7×17,2 méteres, 15 méter magasságú, kétszintes lesz, az emeletre lifttel is fel lehet majd jutni. 3 tanterem, 3 szerelő helyiség készül, egyszerre legfeljebb 96 tanuló fér hozzá az oktatási eszközökhöz. A fejlesztés már az oktatástechnikai eszközök beszerzésével megkezdődött, az informatikai berendezések megérkeztek az iskolába. Az autószerelő képzésben a hibrid és a tisztán elektromos autózást támogató szerelési eszközöket vásárolnak meg, Nógrád megyében az egyetlen ilyen irányú oktatás indul Balassagyarmaton, valamint kialakítanak olyan gépészműhelyet is, amellyel a térségi ipari vállalatok speciális igényeihez alkalmazkodó oktatást tudnak megvalósítani.

  Az új tanműhely megépítése az előző kormány innovációs és technológiai minisztere, Palkovics László személyes támogatásával valósul meg, aki 2021 novemberében a térség legnagyobb ipari befektetőit hallgatta meg egy balassagyarmati konferencián, ezt követően határozott arról, hogy támogatásra érdemes az iskola törekvése. A fejlesztés 955 millió forintos támogatással valósul meg, várhatóan a 2023-ban kezdődő tanévben vehetik használatba az épületet.

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  1,3 milliárd forintos fejlesztés

  1,3 milliárd forintos fejlesztés

  !!!1,3 MILLIÁRD FORINTOS FEJLESZTÉS A BALASSAGYARMATI SZONDI GYÖRGY TECHNIKUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLÁBAN!!!

  2022. jan. 10.


  Balla Mihály

  Boldog Iskola

  Boldog Iskola

  Iskolánk a 2021/2022-es tanévben is elnyerte a Boldog Iskola címet. Programjának fókuszában az áll, hogy hogyan lehet a negatív gondolkodásmódon változtatni és a tanulásban egy optimista hozzáállást kialakítani a diákok körében. A teljes Boldogságóra program 10 egymásra épülő témából áll, amelyek fokról fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit. Az idei tanévben 2 osztály vesz részt Boldogságórákon.

  2021. szept. 1.


  Csiki Andrea (iskola pszichológus)

  Nyitott kapuk napja a Szondiban

  Nyitott kapuk napja a Szondiban

  A Nógrád Megyei SzC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola pályaválasztási nyílt napot tartott az általános iskolás gyerekek, tanáraik és szüleik számára.

  2021. nov. 22.


  Tanka Ágnes (igazgató)


  Partnereink

  • Mahle
  • Zollner
  • Delta-tech
  • R-Carnet
  • Szakképzési Hét
  SZC logo

  Nógrád Megyei Szakképzési centrum


   • Intézmény logo
   • Nógrád Megyei SZC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola

    2660 Balassagyarmat, Régimalom utca 2.

   • Telefon: +3635501600

    E-mail: szondi@szondi-nmszc.hu

    OM azonosító: 203048/023


   2023Nógrád Megyei SZC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola