SZC logo

Nógrád Vármegyei Szakképzési centrum

OM kód: 203048/023 | 2660 Balassagyarmat, Régimalom utca 2.

Intézmény logo

Nógrád Vármegyei SZC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. jún. 5.


Szrenkáné Arató Mária

    Szondi - nap 2024 (2024.06.05.)

    Hagyományainkhoz hűen idén is megrendeztük  a Szondi-napot,  melynek programját a tavaszi önkormányzati üléseken terveztük meg.

    Szondi - nap 2024  (2024.06.05.)

    Hagyományainkhoz hűen idén is megrendeztük  a Szondi-napot,  melynek programját a tavaszi önkormányzati üléseken terveztük meg.

    Előzetes feladatként „szondis muffint” kellett készíteni és Ki mit tud? - produkcióra készülni. „Kedvenc anime-karaktereim” címmel rajzpályázatot hirdettünk iskolánk tanulói és a környékbeli általános iskolák számára, melyre várakozásunkon felül, közel száz rajz érkezett.  

    Reggel rövid megemlékezés és névadónk szobrának megkoszorúzása után - melyen vendégünk volt  a Drégelyvár Alapítvány képviselője, Pásztor Ildikó-,   osztályonként bográcsozás kezdődött az iskolaudvaron. A zsűri délben értékelte az elkészült fogásokat.

    A diákok képviselői eljuttatták a májusban gyűjtött adományokat a balassagyarmati San Lazaro Állatvédő Alapítvány telephelyére.

    Sportban  nyolc helyszínen mérhették össze tudásukat a tanulók. Az udvaron fekvenyomó- és szkander bajnokságot rendeztünk, az aulában csocsózhattak és pingpongozhattak a jelentkezők, a kollégium udvara a tollaslabda és a kosárra dobás  helyszíne volt. Idén dartsverseny is színesítette a  napot.

    Ezzel párhuzamosan ügyességi vetélkedő folyt, melyet a szécsényi Egyesek önkéntesei és a rendőrség részéről Kobl Gábor bűnmegelőzési  főelőadó szerveztek a diákoknak. Lehetett napközben relaxálni iskolánk pszichológusánál, online - pókerezni, Rubik- kockát kirakni, mindenmentes süteményt sütni az iskola konyhájában, és nagy sikere volt kollégánk, Laczkó Szilveszter bonsai kiállításának.

    Tíz órakor csapatok közötti vetélkedő kezdődött, melyre rendhagyó módon idén az iskola oktatói csapata is benevezett. Mivel aznap volt a Környezetvédelmi Világnap a feladatok egy része a környezetvédelemhez kapcsolódott.

     A nap a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltók bemutatójával és Ki mit tud? produkciókkal zárult. A legjobban teljesítő diákok  jutalomban részesültek. A rendezvény sikerét mutatja, hogy több, mint  száz oklevél került kiosztásra.

    Köszönjük a Balassagyarmat Város Önkormányzat támogatását abban, hogy a diákok kívánságainak megfelelő programunkat sikeresen megvalósíthattuk!

    Balassagyarmat, 2024.06.05.                                  Szrenkáné Arató Mária

                                                                                       DÖK-segítő tanár

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Ökoiskola lettünk

    Ökoiskola lettünk

    Iskolánk a 2024-25-ös tanévtől megkapta az ökoiskola címet.

    2024. júl. 10.


    Csernyik Róbert

    Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny

    Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny

    Az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny 2. fordulóján mind a technikumi, mind a szakképző iskolai kategóriában "szondis"diák ért el I.helyezést, megelőzve ezzel Nógrád Vármegye technikumainak és szakképző iskoláinak a versenyen részt vevő diákjait.

    2024. jan. 5.


    Tanka Ágnes

    Szondi-napok 2023

    Szondi-napok 2023

    Tavasszal a diákönkormányzati üléseken tervezték meg a két nap programját. Előzetes feladatként szakmát népszerűsítő kisfilmet és rajzot kellett készíteni a tanulóknak. Rajz és vers kategóriákban Szondis Alkotói Pályázatot hirdettek, melyre negyven pályázat érkezett a diákoktól.

    2023. jún. 13.


    Szrenkáné Arató Mária


    Partnereink

    SZC logo

    Nógrád Vármegyei Szakképzési centrum


    Nógrád Vármegyei SZC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola

    2660 Balassagyarmat, Régimalom utca 2.

    Telefon: +3635501600

    E-mail: szondi@szondi-nmszc.hu

    OM azonosító: 203048/023


    2024Nógrád Vármegyei SZC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola